Most érkezett: A harmadik oltással együtt lehet csak érvényes a védettségi igazolvány

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
védettségi igazolvány harmadik oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fontos bejelentésekre került sor a mai Kormányinfón!

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, milyen döntések születtek a mai kormányülésen.

Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet, amelynek keretében másfél hét alatt majdnem egymillió embert oltottak be. Többségében a harmadik dózist vették fel a magyarok, ám jócskán vannak azok is, akik most először kapták meg a Covid-védőoltást. Az oltási akcióhét így december 10-ig tart majd, vakcina pedig bőven van a Szputnyikon kívül mindegyik fajtából.

A Kormányinfó másik fontos bejelentése: a kormány vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a védettségi igazolvány érvényességét a harmadik oltáshoz kössék.

A törvényjavaslat még nincsen készen, és az elfogadásának pontos idejét sem árulta el a miniszter.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Gulyás szerint a harmadik oltás felvétele kulcsfontosságú, mivel a második dózisban nyárig részesülők, nagyjából 3,7 millió ember védettsége decemberre jelentősen lecsökkent, hiszen a második oltás óta eltelt hat hónap. Ezért ezeket a két dózissal oltottakat a kormány igyekszik megkeresni, hogy a harmadik oltás felvételére biztassa őket.

A miniszter kitért még a fiatalok oltására is, elmondta hogy az 5-11 évesek számára 2 millió Pfizer-vakcina érkezik december 13. után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.