Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, amelyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portálra feltett térképen megyénkénti bontásban látható az átoltottság aránya.

Azt írták: továbbra is Pest megyében (75,4 százalék), Fejér megyében (72,4 százalék) és Budapesten (71,1 százalék) a legmagasabb az átoltottság.
A keleti országrésszel összevetve a Dunántúlon magasabb az átoltottság.
A legalacsonyabb átoltottságú megyék Jász-Nagykun Szolnok (61,5 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (63,4 százalék) és Hajdú-Bihar (63,9 százalék).
Az adatok a december elsejei állapotot tükrözik.
 

IllusztrációForrás: AFP/Jorge Guerrero


Megismételték: kérik, hogy aki még nem vette fel az oltást, tegye meg. Az oltás minden megyében elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál is.

A december 5-ig meghosszabbított oltási akcióban akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is el lehet menni a kórházi oltópontokra, és egyes megyékben szakrendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el, és az oltás érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalást javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják megkapni. A portálon megtekinthető az oltópontok megyénkénti listája az oltási akcióhéten.