Hosszú évek óta titkolt részlet derült ki a magyar származású lottómilliárdos haláláról: a család leránotta a leplet arról, mivel ölte meg a nőt a férje. 

A Magyarországon született Vona Ibit 1991-ben érte hatalmas szerencse, egy barátjával ugyanis megnyerték a kanadai lottó jackpotját. A 10 millió dolláros, azaz körülbelül 3,2 milliárd forintos pénzdíjat elfelezték. A nőgyógyász férjével élő nő bőkezűen adakozott családtagjainak a nyereményből, és vásárolt egy kastélyt is, amelyben férjével éltek. A hatalmas villában azonban a legtöbb idejüket külön töltötték, a Bors szerint Ibi a szenvedélybetegségét, az alkoholt is el tudta titkolni férje elől, hiszen a félkarú rablónak nevezett játékautomaták társaságában is több időt töltött, mint házastársával.

Férje végzett a lottómilliárdos nővel - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

2003-ban érte a halál, és habár az nem volt egyértelmű, mi vezetett a tragédiához, a halottkém rögtön észrevette a tűszúrásokat a nő lábfején. Az végül hamar kiderült, hogy a nővel saját férje végzett, de arról sokáig nem rántották le a leplet, hogy mit is fecskendezett be feleségébe. Azt azonban lehetett tudni, hogy esze ágában sem volt újraéleszteni a végzetes napon a nőt, helyette inkább ingatlanügynökét hívta. 

A férf 2008-ban került rács mögé, onnan pedig 2015-ben szabadult. Végül be is ismerte tettét, és az indítékra is fény derült: meg akarta állítani a felelőtlen költekezést. Arról azonban csak idén volt hajlandó beszámolni a nő családja, hogy milyen szerrel vetett véget felesége életének az orvos: fájdalomcsillapítók és egyfajta orvosi alkohol halálos elegyét szúrta bele. A szerrel voltaképpen megkínozta a nővéremet, akinek halála óta mi magunk is csak tovább szenvedünk" – emlékezett vissza elhunyt testvérére a meggyilkolt nő húga, Magna Vona.