Hihetetlen: Ennyiért adták el Vajna Tímea ékszerüzletének gyémántjait

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Naupold -
Vajna Timi Vajna Tímea ékszerei Vajna Tímea ékszerüzlete Dorottya Diamond Palace Vajna Tímea árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A becsérték nyolcvan százakékát fizették ki a cégért, amelynek az egykori filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna felesége volt a társtulajdonosa.

A Dorottya Diamond Palace még 2015-ben nyitotta meg üzletét Magyarországon. A cég ügyvezetője egy Arik Herman nevű férfi volt, akinek New York-ban és Tel-Avivban is voltak már érdekeltségei. A cég társtulajdonosa a két éve elhunyt Andy Vajna felesége, Tímea lett. Az özvegy azonban férje halála után felszámoltatta az ékszerüzletet, mivel állítolag "folyton loptak belőle".

Az eredeti becsérték negyedéért vitték el az ékszereket (Illusztráció) Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Naupold

A felszámoló cég legutóbb szeptemberben hirdetett nyílt pályázatot az ékszerbolt vagyontárgyaira. A csomagban 137 ékszer, (gyémántok, kő nélküli aranygyűrűk és többféle féldrágakő, turmalin, zafír és opálkő) valamint berendezési tárgyak (vitrin, kamera, hét páncélszekrény, kávéfőző és fürdőszobabútor) szerepeltek.

Ezek értékét tavaly 5,7 millió forintra becsülték, de nem sikerült túladni rajtuk. Idén került sor a hatodik árverésre, amin az eredeti becsértéknél jóval alacsonyabb, 1,28 millió forintos áron akadt vevő a vagyontárgyakra – számolt be róla a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.