Van olyan koronavírusos gyerek, akit lélegeztetni kell - a Heim Pál Gyerekkórház orvosa erre figyelmeztet

Forrás: 123rf.com -
covid oltás koronavírus gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tévhit, hogy a gyerekek gond nélkül vészelik át a koronavírus-fertőzést. Erre figyelmeztet Mészner Zsófia főorvos, a Heim Pál Gyerekkórház módszertani igazgatója.

Az az oltásellenes érv, hogy a gyerekek könnyebben vészelik át a koronavírus-fertőzést, egy tévihit. Erre hívta fel a figyelmet Mészner Zsófia főorvos, a Heim Pál Gyerekkórház módszertani igazgatója a Spirit FM-en. Elmondta, jelenleg is van olyan gyerek, akit lélegeztetni kell, de enyhe tünetek esetén is rendkívül káros lehet a hosszú Covid, amelyről még nem tudjuk pontosan, milyen hatásokkal van az életünkre.

Képünk illusztráció Forrás: 123rf.com

Ezek mellett a fertőzésen való átesés más területen is káros, hiszen a gyerekek kimaradnak a tanórákról, szociális eseményekből, amelyek fontosak a fejlődésükhöz - írja a Blikk a rádióműsor alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.