Édesanyja azonosította az Angliában meggyilkolt magyar tanárnő holttestét

gyilkosság Anglia gyász tanárnő azonosítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angliába utazott B. Borbála, a meggyilkolt fiatal magyartanárnő édesanyja, hogy azonosítsa gyermeke holttestét, akit november végén egy lengyel férfi ölt meg. 

A 24 éves általános iskolai pedagógus, B. Borbála évek óta Angliában élt, tanult és dolgozott, mindemellett egyházi önkéntesként a bradfordi egyházközösség megbecsült tagja is volt. A halála előtt konfirmációjára készülő magyar lány meggyilkolásával egy lengyel egyetemistát, Zbigniew S-t vádolják.

Forrás: Shutterstock

A férfi Borbálát a saját lakásán késelte halálra, ráadásul a lány 21 éves barátnőjét is megpróbálta megölni.

A 23 éves gyilkosról annyit lehet tudni, hogy Ausztráliában teológia és filozófia szakon, Bradfordban pedig politika szakon szerzett diplomát. Pszichés zavarokkal küzdött, melyeket súlyos tinnitusza okozhatott.

Az áldozat édesanyja élete tragédiáját élte át, amit csak tetézett lánya testének azonosítása.

A vizsgálatot az orvosok kegyeleti okokból megsürgették. A boncolást végző orvos, Dr. Flamming megköszönte az édesanyának a sietséget, és azt mondta:

„Elmondhatatlanul sajnálom, ami történt, elképzelni sem tudom, min mehetnek keresztül. Nem is vizsgáljuk tovább ezt a szörnyű tragédiát. Gondoskodunk arról, hogy minden szükséges papírt a lehető leggyorsabban elküldjünk" - írja a Bors Online.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.