Fontos bejelentést tett Kásler Miklós: húsz százalékos béremelést kapnak, akik ezen a területen dolgoznak

Forrás: MTI/Soós Lajos -
béremelés kultúra Kásler Miklós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó hírt jelentett be Kásler Miklós a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon. 

„Január elsejétől 20 százalékos béremelést kapnak a kultúra területén dolgozók. A béremelés célja az, hogy elősegítse az eredményes kulturális feladatellátást, és támogassa kultúrában dolgozók pályán tartását. Mindemellett segíti, hogy a fiatalok olyan életpályát, olyan hivatást találjanak a kultúrában, amely nemcsak munkahelyet, de célt is biztosít. Magyarország kormánya kiemelt feladatként tekint a kultúra megerősítésére, ezt bizonyítja, hogy a kulturális célú kiadások a GDP-hez viszonyított arányt tekintve Magyarország negyedik éve az első helyen van az Európai Unió tagállamai között. Örömömre szolgál, hogy a kormány elismerését ezzel nagymértékű béremeléssel is kifejezhetjük" - mondta a videóban Kásler Miklós.

Orbán Viktor korábban azzal kapcsolatban tett bejelentést, hogy jövőre októberi szinten rögzítik a lakossági jelzáloghitelek kamatait, és 2022. május végéig már az élelmiszerekért is fizethetünk SZÉP-kártyával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.