Orbán Viktor fontos bejelentést tett a kötelező oltásról

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán -
kötelező oltás Orbán Viktor bejelentése Orbán Viktor koronavírus kötelező oltás Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szokásostól eltérői módon Gulyás Gergely helyett Orbán Viktor tartotta meg a heti kormányinfót. A miniszterelnök a sajtótájékoztatón több fontos dologról is beszélt.

Orbán Viktor a kormányinfó elején összegezte, mi minden történt az országgal az idei évben. Kiemelte, hogy a koronavírus-járvány sokakat hozott nehéz helyzetbe, de sikerült megakadályozni, hogy a vírus még nagyobb károkat okozzon. Az újfajta, oltásalapú védekezési stratégia sikeresnek bizonyult.

Orbán Viktor nem támogatja a kötelező oltást Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az oltással kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, hogy hazánk előkelő helyen áll az első, valamint a harmadik oltást felvettek számát tekintve. Az oltási akcióhét, valamint a tájékoztató kampányok ellenére azonban nem sikerült nagy mértékben tovább növelni a beoltottak számát. Orbán Viktor ennek kapcsán beszélt a kötelező oltásról.

"Folyamatosan dolgozunk azon, hogy meggyőzük az embereket. A kórházak kapacitása fantasztikus, és még több ágyat tudunk berendezni. A katonák, a rendőrök, orvosok és ápolók nagyon jó munkát végeznek" – mondta a miniszterelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.