"Ápoltuk az egyik munkatársunkat és elvesztettük" - Drámai beszámoló a kisvárdai kórház covid-osztályáról

Forrás: NurPhoto via AFP/Celestino Arce/NurPhoto/Celestino Arce -
intenzív ellátás COVID-19 Kisvárda kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kórházakban már most érzik a hatását, hogy az emberek nagy társaságokban karácsonyoztak, és félnek, hogy szilveszter után még rosszabb lesz a helyzet.

Az RTL Híradója a kisvárdai görögkatolikus kórházban forgatott, Deák Csilla osztályvezető ápoló számolt be az aktuális helyzetről:
"Volt egy pár sikertörténetünk, amikor nagyon fiatal emberek kerültek hozzánk és nagyon aggódtunk, hogy mi lesz a sorsuk. De szerencsére sikerült olyan állapotba hoznunk őket, hogy jobb állapotban átkerülhettek a bárka-részlegünkre gyógyulni. Tényleg nagyon fiatalok, huszonévesek, amit ez a hullám hozott nekünk, hogy ilyen fiatalokat kell ellátnunk.
Ami nagyon nehéz még mindig, amikor a munkatársunkat kell ápolnunk. Őt sajnos elvesztettük, és ez végig kellett nézni. Ezt szerintem senki nem heverte ki nálunk.
Bizony, van olyan is, hogy családok is bekerülnek, több ilyennel találkoztunk. Még mindig több az oltatlan, aki intenzív osztályra kerül. Olyan is van, aki oltott és hozzánk kerül. Többnyire régen vették fel az oltást, a tavaszi időszakban, vagy kora nyáron. Ott már eltelt annyi idő, hogy meg kellene kapni a következő oltást. Olyan is volt, hogy nemrégen kapott oltást, és az még nem fejtette ki a hatását."

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Celestino Arce/NurPhoto/Celestino Arce

Az orvosok és nővérek már most érzik, hogy a karácsony korlátozások nélkül telt, és attól félnek, hogy szilveszter után még több beteg kerül kórházba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.