Hétvégén véget ér a januári tavasz: helyenként tíz centis hóra számíthatunk

Forrás: Thinkstock -
időjárás-előrejelzés időjárás fagy előrejelzés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt napokban olyannyira enyhe volt az időjárás, hogy sokan már azt hihették, átugrottuk a telet, és kitavaszodott. Ám az időjárás hétvégén téliesre fordul, helyenként tíz centiméteres hó hullhat.

Az elmúlt napokban márciusi időjárás volt az ország nagyrészén. Sellyén 18 fokot mértek szerdán, de január elsején pedig egy 101 éves melegrekord is megdőlt.

Nos, most hétvégén újra igazi téli időjárásra számíthatunk, és ha hihetünk az előrejelzésnek, péntek és szombat hajnalban egy hidegfrontnak köszönhetően mínusz 10 fok is lehet az északi völgyekben.

A hétvége első napján egy mediterrán ciklon csapadékzónája érzi el hazánkat, így

keleten és délkeleten havazásra lehet számítani, a legtöbb hó a Viharsarokban hullhat, itt akár 10 centis hóréteg alakulhat ki.

A hóval borított tájakon vasárnap hajnalra mínusz tíz fok alá csökkenhet a hőmérséklet, és a Dunántúlon is eshet egy kis hó, és az északi szél is megélénkül - írja a köpönyeg.

Képünk illusztráció. Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.