Új intézkedés: csütörtöktől február végéig távoktatásra térnek át az általános iskola felső tagozatú osztályai és a középiskolák Lengyelországban

Forrás: Shutterstock -
iskola távoktatás omikron Lengyelország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lengyelországban csütörtöktől február végéig távoktatásra térnek át az általános iskola felsőtagozatú osztályai és a középiskolák - jelentette be Przemyslaw Czarnek lengyel oktatásügyi miniszter kedden.

A szejmben megtartott kedd esti sajtóértekezletén Czarnek a döntést a koronavírus-fertőzések jelenleg növekedő számával indokolta. Az intézkedés a lengyelországi téli szünet végéig, február 27-ig érvényes. Lengyelország egyes vajdaságaiban ezen a hétfőn kezdődött meg a kéthetes téli szünet, amelyre majd a szokásos rotációs rendszerben más vajdaságokban is sor kerül. Czarnek kiemelte: a diákok számára gyakorlatilag csak kéthetes távoktatást jelent az új intézkedés, az idő többi részét a tervezett pihenéssel tölthetik.

Csütörtöktől február végéig távoktatásra térnek át az általános iskola felsőtagozatú osztályai és a középiskolák Lengyelországban - Illusztráció Forrás: Shutterstock

Lengyelországban utoljára a múlt szerdán szigorítottak a járványügyi intézkedéseken, amikor távmunkára kötelezték a közigazgatásban dolgozókat. A korábbi, december közepén hozott döntés értelmében a szolgáltatásokat egyszerre az eddiginél kevesebb beoltatlan ember veheti igénybe.
A védettségi igazolás nem kötelező érvényű. A karanténidőt keddtől kezdve hétnaposra rövidítették a koronavírus újabban terjedő változatainak rövidebb lappangási ideje miatt.

Keddi adatok szerint a közel 38 millió lelket számláló Lengyelországban egy nap alatt csaknem 37 ezer új fertőzöttet mutattak ki, míg egy héttel ezelőtt mintegy 19,7 ezer fertőzést regisztráltak. Szombaton a járvány kitörése óta a legtöbb, 40 876 új esetről számoltak be. Nem növekszik egyelőre jelentősebben a kórházi kezelésre szorulók száma: kedden valamivel több mint 14 ezer beteget ápoltak kórházban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.