WHO: a világjárvány nem ért véget, további variánsokmiatt kell aggódnunk

Forrás: TheDigitalArtist / Pixabay -
világjárvány WHO mutáns koronavírus variáns
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-világjárvány még nem ért véget, és további variánsokra lehet számítani - mondta Szumija Szvamináthán, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tudományos főtanácsadója pénteken.

"Láttuk a vírust alakulni, mutálódni, így tudjuk, hogy lesznek újabb változatok, olyanok is, amelyek aggodalomra adnak okot" - figyelmeztetett Szvamináthán a Dél-afrikai Köztársaságban, ahol egy oltóanyaggyárat keresett fel a WHO főigazgatójával, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal együtt.

Dél-Afrikában jelenleg az omikron BA.2 alváltozata dominál. John Nkengasong, az Afrika Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (Africa CDC) vezetője korábban elmondta: a vakcinák remekül működnek, és az új alváltozat miatt sincs ok pánikra.

A koronavírus-járványban eddig 10,8 millió fertőzöttet regisztráltak az 1,3 milliárd lakosú Afrikában, de szakértők szerint a valódi szám ennél sokkal nagyobb lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.