Elfajult az egyetemi buli: egy 19 éves fiatal hónapok óta kómában van

buli kóma alkohol egyetemista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csúnyán eldurvult egy egyetemi beavatási szertartás, amely után egy 19 éves fiatal kómába került.

Tavaly október 20-án eszméletlenül találtak rá Daniel Santullira a Missouri állambeli Columbia egyetemnél. A fiatal egyetemista vérében 0,486 százalékos volt az alkoholtartalom, ami több mint hatszorosa a megengedett vezetési határértéknek.

Mint kiderült, a 19 éves fiú egy beavatási szertartáson vett részt a Phi Gamma Delta házának jelöltjeként, ahol arra kényszerítették, hogy egyedül megigyon egy üveg vodkát.

Danielt az orvosok újraélesztették és lélegeztetőgépre tették, de jelentős agykárosodást szenvedett. Már hónapok teltek el az incidens óta, de az állapota azóta sem javult, továbbra is kómában fekszik.

"Nem reagál, nincs tisztában a környezetével, nem képes kommunikálni, és az agya jelentős sérülést szenvedett"

– mondták a Boone megyei körzeti bíróságon.

A család ügyvédje, David Bianchi szerint még kérdéses, hogy a fiatal valaha fel fog-e épülni.

Információk szerint a Phi Gamma Delta tagozatot azóta felfüggesztették. Az áldozat családja feljelentést tett a rendőrségen, és szeretnék, ha igazságot szolgáltatnának a számukra - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.