Újabb fejlemények a 4 éves kisfiú állapotáról, aki 15 métert zuhant egy használaton kívüli kút mélyére

Forrás: Shutterstock -
mentőhelikopter kút kisfiú lezuhan lezuhant Előszállás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról tegnap mi is beszámoltunk, 15 méter mély kútba esett egy kisfiú a Fejér megyei Előszálláson. A négyéves kisfiú csodával határos módon túlélte a zuhanást, hamarosan haza is térhet a kórházból.

Az egyébként londonban élő négyéves Ruben szüleivel éppen a nagyszülőknél volt látogatóban, amikor a visszautazás előtt még kiment játszani családjával a kertbe. A kisfiú egyszer csak felugrott a borostyánnal benőtt, régóta nem használt kút peremére, amiről másodpercek alatt belesett a 15 méteres mélységbe.

Ruben nagypapája, Tamás az udvarról nézte végig a borzalmas balesetet.

"Egy pillanat műve volt, nem több. Azt a kutat régóta nem használtuk, víz sem volt benne, le is volt fedve tetővel, ezt nőtte be a borostyán. Egyik percben az unokám felmászott a kút szélére, és már át is billent rajta"

- mesélte a Borsnak.

Újabb fejlemények a 4 éves kisfiú állapotáról, aki 15 métert zuhant egy használaton kívüli kút mélyére - A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A család azonnal értesítette a mentőket és a tűzoltókat, akik először a borostyán gyökérzetét távolították el, majd mentőkötél segítségével ereszkedtek le a kisfiúhoz.

Rubent súlyos sérüléssel mentőhelikopterrel szállították kórházban. A nagyszülők elmondása szerint a gyermek állapota szerencsére javult.

"Aznap utaztak volna vissza Londonba, az angol apukájának vissza kellett már mennie, de a lányunk most is bent van a kórházban. Ha minden igaz, pénteken már ki is jöhetnek, csak reménykedünk, hogy így is történik majd" – mondta a nagymama, Mária.

A család a történtek után azonnal felvette a kapcsolatot a polgármesterrel, hogy újra lefedjék a kutat.

"Mindig is volt rajta tető, de sajnos, úgy tűnik, hogy már régi volt, és beszakadt. Ez tarthatatlan, így éppen most beszéltünk a polgármesterrel az ügyben, hogy megjavítsák" - tették hozzá.

Két évvel ezelőtt négy méter mély kútba esett a 29 éves brit férfi Balin, miközben egy kutya elől menekült. Hat nap után mentették ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.