Üllői vonatbaleset: unokatestvérét mentette, amikor mindkettőjüket halálra gázolta a szerelvény

Forrás: Origo -
vonatbaleset gázolás üllői vonatbaleset tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Útépítőként dolgoztak azok a férfiak, akik vasárnap délután életüket veszítették egy üllői vasútátkelőnél. Úgy gondolhatták, még a vonat érkezése előtt átjutnak a síneken.

A két férfi Gyüre községből származott, ott éltek családjaikkal, a munkájuk miatt viszont sokat voltak távol otthonról. R. Csaba és T. Csaba unokatestvérek voltak és kéthetente utaztak haza, és most is így tettek volna, ám ezen a hétvégén a munkáltatójuk által biztosított szálláson maradtak. Szórakozni voltak vasárnap délután, onnan tartottak a szállásra, amikor a tragédia történt.

A piros jelzés ellenére a sínekre léptek, mert úgy gondolhatták, hogy még a vonat érkezése előtt átjutnak a túloldalra. A vágányszakasz jól belátható, ezért az előzetes vélemények szerint a két férfinak észlelnie kellett a szerelvényt. Nem is lett volna semmi gond az átkeléssel, ha az egyikük meg nem botlik a sínekben, és hanyatt nem esik. A másik férfi azonnal unokatestvére segítségére sietett, megpróbálta elhúzni, de mindkettőjüket elgázolta a vonat. A helyszínen életüket veszítették.

A két férfi azonnal életét vesztette a helyszínen (Illusztráció) Forrás: Origo

A férfiak családtagjai még most sem tudják felfogni a történteket, és megtörten nyilatkoztak a tragédiáról: "Nem is kívánhattam volna jobb apát. Mindig azon volt, hogy gondoskodjon rólunk. Soha nem vetette meg a munkát, neki csak az számított, hogy mindent megadjon nekünk" – mondta Margó, az egyik férfi lánya a Borsnak.

Az elmúlt hetekben sorban történnek a hasonló gázolásos esetek. Február elején Bátaszéken ütött el egy nőt a vonat, január végén egy autót sodort el a szerelvény, az újév első napjaiban pedig a négy halálos áldozattal járó tapolcai baleset sokkolta az országot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.