Tömegek pánikolnak: megindultak Magyarországra a háború elől menekülők

Forrás: AFP/Olga Maltseva -
Oroszország Ukrajna háború Orosz-ukrán háború menekültek pánik Kárpátalja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtök hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát. A keleti országrészből tömegek indultak meg Ukrajna belső régiói felé, és a háború elől sokan menekülnek a környező, biztonságos államokba. A reggeli órákban már hosszú sorokban álltak az autók a magyar-ukrán határátkelőknél.

Az elmúlt napok eseményeit látva számítani lehetett arra, hogy Oroszország kirobbantja a háborút, de mégis sokan reménykedtek abban, hogy végső soron elkerülhető a fegyveres konfliktus. Úgy tűnik, Nostradamus jóslata ismét beigazolódott, ugyanis a csillagász évszázadokkal ezelőtt megjósolta az európai háborút.

A hatvan év alatti ukránok megkapták a behívóikat a hadseregbe, a harcokban viszont sokan nem szeretnének részt venni. A magyar-ukrán határon élő kárpátaljai lakosok a bombázásoktól félve elindultak Magyarország felé.

Ukránok egy csoportja inkább Oroszországba menekül a harcok elől Forrás: AFP/Olga Maltseva

– mondta egy kárpátaljai újságíró, Dankai Péter a 168 órának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.