Besorozták a színészeket, elmarad a Nemzeti Színház előadása

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
Oroszország Ukrajna háború Vidnyánszky Attila Orosz-ukrán háború elmaradó előadás Nemzeti Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát, és a háború máris érezteti hatását Magyarországon. A katonai konfliktus miatt minden hatvan év alatti férfit behívtak a hadseregbe Ukrajnában, így a beregszászi színház társulatának színészeit is.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, valamint a társulat több tagjai is ezer szálon kötődik Kárpátaljához, ugyanis ott születtek, és ott építették fel közösen a méltán népszerű beregszászi színházat. A helyi társulat többször is színpadra lépett már a Nemzetiben, ma is így tettek volna, de a háború miatt besorozták a férfi színészeket a hadseregbe.

Vidnyánszky Attila is figyelemmel követi, mi történik Ukrajnában Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A beregszászi társulat férfi tagjai közül mindenki megkapta a behívót az elmúlt években. Az Oroszország és Ukrajna között kitört háború miatt a társulat nem tud átjönni előadni a Tóték című előadást, erről a Nemzeti igazgatója beszélt az Index-nek. Vidnyánszky emellett elárulta, hogy figyelemmel követi az eseményeket, és tartja a kapcsolatot a Kárpátalján maradottakkal.

A Nemzeti Színház egyik kárpátaljai származású színésznője, Szűcs Nelli nemrég videóinterjút adott a Life.hu-nak, amit ide kattintva tudtok megnézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.