Gálvölgyi János egyik paródiája annyira kiverte a biztosítékot a nézőknél, hogy tömegével küldtek halálos fenyegetéseket a színésznek. 

Gálvölgyi Jánosnak fogalma sem volt arról, hogy mekkora népszerűségnek örvend a Rabszolgasors című szappanopera Magyarországon, melynek főszereplője Isaura volt. Árkus József írt paródiát belőle, melyet Gálvölgyi János adott elő, arra azonban nem számítottak, hogy mekkora botrány kerekedik majd ebből. 

Gálvölgyi János halálos fenyegetéseket kapott az Isaura-paródia miattForrás: VIASAT3/Birtalan Zsolt

"Én azt sem tudtam, mi az a Rabszolgasors, mert nagyon sokat játszottam este. Aztán hoztak nekem a televízióba egy kazettát, hogy megnézzem, de Árkus írta meg. Én abban színészi munkát végeztem, abból azonban olyan botrány volt, hogy az nem emberi. Mázsaszámra jöttek a levelek, hogy hol és miként kell minket kivégezni, hogy vajon hol járnak a gyerekeim iskolába" - mondta a 35 éve történt esetről Gálvölgyi Radnai Péter YouTube-csatornáján.

"Valóban pokoli botrány volt ebből. Nemcsak Magyarországról, de környező országok magyarlakta területeiről is kaptunk hasonlókat, amelyekben arról írtak, hogyan kellene minket felakasztani, megcsonkítani. Én meg döbbenten álltam, és bevallom, a levelek érkezése után volt azért  rossz érzés bennem egy ideig, amikor elindultak a gyerekek iskolába, óvodába" - mondta a színész a Blikknek. "Az Isaura kapcsán pedig egyesültek az erők, és ugyan Árkus ellen is irányult, mégis én kaptam többet, hiszen az én arcommal készült a paródia" - tette hozzá.