Megtalálták az ukrajnai háború miatt menekülő kisfiú családját: a nyolcéves gyermek sírva kért segítséget a rendőröktől

kisfiú Orosz-ukrán háború menekült orosz ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A záhonyi vasútállomáson várakozó ukrán menekültek kértek segítséget egy nyolc év körüli kisfiú miatt. A fiú egyedül, kíséret nélkül tartózkodott az állomás épületében, és keservesen sírt.

A Zsaru Magazin a Facebookon osztott meg egy történetet, hogy egy menekült kisfiú elkeveredett a családjától.

A Záhonyi Rendőrkapitányáság munkatársai tolmács segítségével kiderítették, hogy a fiú az édesanyjával és a testvéreivel menekült el Ukrajnából, majd Záhonyba érve lepihentek egy kicsit. Amikor a fiú felébredt, már egyedül volt.

A rendőrök szerencsére emlékeztek az édesanyára, aki nagyjából egy órával korábban szállt fel a többi gyermekével egy Budapestre induló vonatra. A rendőrök felvették a kapcsolatot a Készenléti Rendőrség munkatársaival, akik a Budapestre tartó vonatot kísérték, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat egyik munkatársának közreműködésével a Nyugati Pályaudvaron tartózkodó segélyszervezetekkel.

A vonatot kísérő rendőrök rövidesen visszajeleztek, hogy megtalálták az édesanyát, és elmondták neki, hogy a fia biztonságban van. A segélyszervezet munkatársai a záhonyi segítségpontról azonnal elindultak a kisfiúval Budapestre, és néhány órán belül a Nyugati Pályaudvaron megtörtént a családegyesítés - áll a Zsaru Magazin közleményében.

Az ukrajnai háború elől kedden 4058 ember, köztük 532 gyerek érkezett Budapestre vonattal. A menekült diákok oktatását már szervezi a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom pedagógusműhelye és több budapesti katolikus iskola is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.