Már nem kell sokáig várni a jó időre: ekkor érkezik az igazi tavasz

Forrás: Shutterstock -
meleg tavasz napsütés időjárás időjárás 2022 időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki tűkön ülve várja, hogy végre megérkezzen hazánkba az igazi tavasz, de jó hírünk van: már nem kell sokáig várni a jó időre.

Az enyhe tél után márciusra megérkezett a hideg. Az elmúlt hetekben kemény mínuszok vannak éjszakánként, a meteorológiai tavasz beköszöntével pedig sok helyre a hó is megérkezett. Joggal merül fel a kérdés, mégis meddig kell még dideregni, és mikor érkezik az igazi tavasz?

Az előrejelzések szerint már csak bő egy hetet kell várni a jó időre, és a márciusi hosszúhétvégén már 10-12 fokos napi maximumokban bízhatunk. Ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor egészen március 12-ig az éjszakai fagyok mellett napközben 6-7 fokig kúszik fel a hőmérők higanyszála,

március 13-án vasárnap viszont 10-12 fokos napi maximumokban bízhatunk és megszűnnek az éjszakai fagyok is

- írja a Köpönyeg.

Forrás: Shutterstock

Dávid Mihály nyíregyházi vízépítő mérnök számítása szerint március közepén még csak beköszön a tavasz, az igazi felmelegedés csak áprilisban érkezik meg. Április második felében a 25 fokos nappali hőmérséklet sem lesz ritka, a május viszont kicsit hűvösebb lesz és csapadékos. Aki a forró nyarat szereti, annak jó hírünk van: a szakember szerint az idei még melegebb lesz, mint a tavalyi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.