időjárás-előrejelzés meteorológia havazás időjárás hózápor fagy előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába hosszabbodnak a nappalok, és tennénk már el a télikabátot, az időjárás megint jelzi, hogy messze még a tavasz. Nagyon változékony, hideg időre kell készülnünk március első napjaiban.

Nagyon lassan, előreláthatólag két hét alatt fog felkúszni 10 Celsius fok fölé a hőmérő higanyszála. Ez azt jelenti, hogy március első heteiben még fagyra, hózáporra és kevés napsütésre számíthatunk.

Az orvosmeteorológia szerint február 28. és március 6. között jelentős fronthatás nem terheli majd a szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorolhat némi stresszhatást a következő napok időjárása, illetve náluk jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság és csökkenhet a teljesítőképesség. A szív és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívverés, emelkedhet a vérnyomás – írja a Köpönyeg.hu.

Hétfőn több helyen is előfordulhat havazás (Illusztráció) Forrás: Thinkstock

Hétfő

Kelet felől többször erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan alakulnak ki hózáporok, havas esőzáporok vagy záporok. Az északkeleti szél megerősödhet. A tél utolsó napján télies időre számíthatunk. +5 fok körül alakul a csúcsérték.

Kedd

Sok napsütésre számíthatunk, csak estefelé északkeleten növekszik meg a fátyolfelhőzet. Nem lesz csapadék. Lassan mérséklődik az északkeleti légmozgás. Reggel országos fagy lesz, délután is csak 3-9°C valószínű.

Szerda

Marad a napos időjárás általában, de a Tiszántúlon lehetnek tartósan rétegfelhős tájak is. Csapadékra nem kell számítani. Reggel -13 és -3, délután +4 és +9 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök

A napsütés mellett a nap második felében észak felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és néhol hózápor is előfordul. Megélénkül az északnyugati szél. 5-10 fok várható.

Péntek

Napos, és tartósabban rétegfelhős területek váltakoznak. Az északnyugati szél élénk marad. Csapadék nem valószínű. Marad a +7 fok körüli maximum – számolt be róla a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.