Megjöttek a hazai koronavírus-adatok: visszaszorulóban a járvány

Forrás: Shutterstock -
COVID-19 Magyarország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon a beoltottak száma 6 397 623, közülük 6 176 191-en a második, 3 822 108-an a harmadik, míg 226 299-en már a negyedik oltást is megkapták. 1387 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 807 285-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 59, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 44 495-re emelkedett.

A kormányzati portálon azt írták: a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 636 781, az aktív fertőzöttek száma 126 009-re csökkent. Kórházban 2766 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 114-en vannak lélegeztetőgépen.

Hozzátették: az ország a járvány ötödik hullámának leszállóágában van, ezért a kormány kivezette a járványügyi korlátozásokat, és megszűnt a maszkviselési kötelezettség is.
Az oltás továbbra is folyamatosan elérhető, és márciusban is minden héten folytatódnak az oltási akciónapok a kórházi oltópontokon - jelezték.

Forrás: Shutterstock

Már nem kell maszkot viselni a korábban előírt zárt terekben sem, tehát sem a tömegközlekedési eszközökön, sem az üzletekben. Megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényekre, zenés- táncos rendezvényre, 500-nál több résztvevős szabadtéri rendezvényekre sem - sorolták.
Közölték azt is, hogy feloldják a Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat is.

Hozzátették: a kórházak és az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz. A koronavírusos betegeket az erre kijelölt kórházak látják el, a járvány miatt halasztott műtéteket és kezeléseket a kórházak folyamatosan végzik, emellett a továbbiakban is biztosítják az kórházi oltópontok működését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.