A kórházak is visszatérnek a megszokott működési rendhez

Forrás: MTI/Soós Lajos -
maszkviselés COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, csökken a kórházi ellátást igénylő betegek száma, így az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működéshez - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az új koronavírusos betegek ellátása az erre kijelölt kórházakban zajlik, a járvány miatt halasztott műtéteket és kezeléseket a kórházak folyamatosan végzik, és emellett a továbbiakban is biztosítják az kórházi oltópontok működését - olvasható a minisztérium közleményében.

Forrás: MTI/Soós Lajos

A kormány arról is döntött, hogy jövő hétfőtől megszűnik a kötelező maszkviselés, ez alól a kórházak kivételek.

Közölték azt is: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere mentesítette a koronavírusos betegek ellátása alól azokat a kórházakat, ahol a koronavírusos betegek ellátására elkülönített ágyszám 50 százalék alatt van.

Bár a járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik, Rusvai Miklós arról beszélt néhány nappal ezelőtt, hogy a háborús helyzet miatt egy újabb koronavírus-hullám kezdődhet tavasszal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.