Börtön helyett magára robbantotta a háromemeletes házat a férfi

Forrás: Ügyészség -
robbantás gázszerelő baleset Heves megye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfinak aznap kellett volna börtönbe mennie, ehelyett magára robbantotta a háromemeletes házat a Heves megyei Petőfibányán.

Csodával határos módon túlélte a pusztítást a férfi, ami önmaga okozott a Heves megyei Petőfibányán.

A bíróság szerint az egyébként fűtésszerelő férfi 2019 nyarától élt az albérletben, egy több lakásos, emeletes társasházban. Aznap reggel éppen be kellett volna vonulnia a börtönbe, egy rövidebb büntetést leülni.

Ám ehelyett a konvektorról leszerelte a gázcsövet, így a gáz elöntötte a lakást. Ezután rágyújtott a konyhában egy cigarettára, amivel hatalmas robbanást idézett elő, romba döntve az egész lakást.
A detonáció megrengette az épületet. Az ügyészség felvétele a végeredményről magáért beszél.

Forrás: Ügyészség

A férfi csodával határos módon túlélte a robbanást, de súlyos sérüléseket szenvedett, és hosszas kórházi kezelésre szorult. Az épületben összesen több mint 200 millió forint kár keletkezett, de a lakók közül szerencsére nem sérült meg senki.

A 47 éves robbantó ellen az Egri Járási Ügyészség különösen nagy kárral járó közveszélyokozás miatt emelt vádat. Ha beismeri tettét, 5 év, 6 hónap börtönbüntetést kaphat, de korábban tagadta, hogy szándékosan robbantott, azt mondta, az csupán baleset volt - írja az Ügyészség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.