Ágynak esett Deák Bill Gyula: betegsége miatt kitüntetését sem tudta átvenni

Fotó: Major Kata - Origo -
betegség láz Deák Bill Gyula kitüntetés koronavírus megbetegedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Deák Bill Gyula nagyon készült már arra, hogy személyesen vegye át állami kitüntetését, péntekre azonban olyan olyan rosszul lett, hogy le kellett mondania élete eddigi egyik legnagyobb eseményét.

A zenész úgy megbetegedett, hogy ágynak esett. Magas láza miatt az utolsó pillanatban le kellett mondania arról, hogy személyesen vegye át a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét. Deák Bill Gyula egyetlen előadóművészként részesült a polgári tagozat kitüntetésében, ezért is sajnálta nagyon, hogy így alakult.

– mondta a Borsnak Deák Bill, aki mellett két orvos főigazgató és a Jégkorong Akadémia elnöke kapott még díjat.

Fotó: Major Kata - Origo

"Reménykedem, hogy nem kaptam el a vírust (...) Úgy vártam ezt a napot, mint egy kisgyerek. Kikészítettem az öltönyömet, a nyakkendőt...Ezek azóta is a szobában lógnak, én pedig fekszem és abban reménykedem, hogy nem kaptam el ezt az átkozott koronavírust. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen peches vagyok... A kitüntetést természetesen utólag majd megkapom, és nagyon fogok neki örülni, de nagyon jó lett volna a Pesti Vígadóban, ünnepélyes keretek között Kásler miniszter úrtól átvenni. Annak azért van rangja!

A szívem megszakad, hogy nem vehettem át a kitüntetésemet, de ezzel együtt is azt érzem, hogy nagyon boldog vagyok, nagy megtiszteltetés, hogy megkaptam. Így alakult...

-tette hozzá az énekes, aki tavaly novemberben a koronavírus miatt mondta le fellépéseit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.