Kerekesszékes unokájával menekült a háború elől az idős ukrán férfi

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Emin Sansar -
kerekesszékes Orosz-ukrán háború menekült orosz ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengetegen menekültek el Ukrajnából a háború miatt.

Súlyosan mozgáskorlátozott és értelmi fogyatékos unokájával menekült a háború elől egy ukrán férfi. A lánynak emellett elfogytak a gyógyszerei, és a nagyapjának fogalma sem volt, honnan szerezhetné be azokat. A Bors Felsőnémetiben, a szlovák-ukrán határon lévő menekültbázison találkozott a nagypapával és az unokájával.

Illusztráció, orosz-ukrán háború Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Emin Sansar

"Kijevből jöttünk. Ott most nagyon rossz a helyzet, Katyát alig bírtam megnyugtatni. Hallotta a fegyverek hangját, és ugyan nem érti, mi zajlik Ukrajnától, az ágyúdörrenések megijesztették" – mondta Milan és hozzátette: az unokája gyógyszerek nélkül bármikor sokkot kaphat. Hozzátette, reméli, hogy hamar véget ér ez a rémálom.

Emberek milliói menekültek már el Ukrajnából, ahol egyes városokat folyamatos ostrom alatt tart az orosz hadsereg. Lakóházak, intézmények semmisültek meg, az élelmiszerboltokra pedig rá sem ismerni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.