Sokkoló! Így néznek ki most az élelmiszerboltok Ukrajnában

Oroszország szupermarket Ukrajna élelmiszerbolt Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború üres polcok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberek milliói menekültek már el Ukrajnából, ahol egyes városokat folyamatos ostrom alatt tart az orosz hadsereg. Lakóházak, intézmények semmisültek meg, az élelmiszerboltokra pedig rá sem ismerni.

A közösségi médiás felületeknek köszönhetően szinte azonnal értesülünk a háború legfrissebb híreiről. Az okostelefonok elterjedése miatt ma már bárki készíthet fotókat, videókat és ezeket fel is töltheti a különböző platformokra. Emiatt a saját bőrünkön érezhetjük, milyen veszteségeket kell elszenvedniük az Ukrajnában élő embereknek.

@ukrdefensefund Grocery store struggles in Ukraine right now. Only orange colored fruits and veggies left ♂️ #ukraine#ukrainefootage#supportukraine#groceryshopping#grocerystore#fyp#foryoupage#viral#struggleisreal♬ original sound - Ukraine Defense Fund

Egy ukrán férfi, aki az Egyesült Államokból tért haza Ukrajnába, levideózta, hogy milyen látvány fogadta egy szupermarketben. A boltok polcai konganak az ürességtől, és nemcsak a civil lakosság, de a katonák számára sincs sok helyen elegendő élelmiszer.

A több mint 20 napja tartó orosz invázió eredményeként a boltok kiürültek, a zöldség-gyümölcs kínálatot szinte csak a narancs és a répa alkotja, tejterméket pedig szinte nem is találni a polcokon – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.