Szívszaggató! Fiatal rendőrlány menekült el Ukrajnából: "Nem szeretnék golyófogó lenni!"

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Ukrajna Orosz-ukrán háború menekültek rendőrlány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anna, a fiatal rendőrlány a háború elől menekült el Ukrajnából. Az ukrán-szlovák határ mentén, Felsőnémetinél kialakított menekülttáborban kért és kapott ideiglenes menedéket, onnan pedig Olaszországba utazik tovább.

A fiatal rendőrlány barátnőjével közösen menekült el hazájából, Ukrajnából.

"Szeretem a hazámat, de fiatal vagyok a halálhoz. Nem szeretnék golyófogó lenni"

– mondta a lány, aki nem egyedül, hanem barátnőjével együtt utazik tovább Olaszországba.

"Ukrajnában rendőr voltam, lélekben az is maradtam. Fontosnak éreztem a hivatásomat, de most szeretnék új tapasztalatokat is gyűjteni. Egy ismerősöm jóvoltából lehetőségem van Olaszországban dolgozni. Egyelőre egy üzletben fogok dolgozni eladóként, de ha már jobban megtanulom a nyelvet, akár előbbre is léphetek" – magyarázta a Borsnak Anna, aki nem szeretne Olaszországban letelepedni.

Rengetegen menekültek el Ukrajnából a háború miatt Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Ukrajnában születtem, ott nőttem fel, az az én hazám. A szüleim ukránok, az ukrán himnuszt énekelem a fontosabb ünnepeken és ukránul gondolkodom. Ezen semmi sem változtathat. Az országom sajnos szegény, de őszintén mondom, boldogok voltunk.

Bízom benne, hogy az uniós országban szert teszek némi megtakarításra, amiből lehetőségem lesz Ukrajnában az újrakezdésre. Szeretnék majd a testülethez is visszatérni"

– tette hozzá a fiatal lány.

A háborúval kapcsolatos legfrissebb információkért kattints IDE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.