Meghökkentő: Szülés közben ugrott ki a kismama szeme

terhesség szülés orvos szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő dolog történt a  23 éves Bethany Collinsszal, akinek szülés közben esett ki a szemgolyója. Annyira ritka eseményről van szó, hogy még az orvosok sem találkoztak korábban ilyesmivel.

A nő, miközben lányával vajúdott, egy szintetikus hormont, Pitocint kapott, amely fokozza az összehúzódások ütemét. Ennek ellenére sem nyílt ki Bethany méhszája, viszont a baba pulzusa csökkenni kezdett, ezért a nő orvosa az epidurális érzéstelenítés mellett döntött.

Miközben nyomott, hirtelen erős nyomást érzett a bal szemében, amitől nagyon megijedt – írja a Mirror.

"Pukkanást hallottam, és megkérdeztem az orvost, hogy a helyén van-e még a szemem? Azt mondta, igen, de amikor kinyitottam a szememet, nagyon homályosan láttam, emellett pedig erős nyomást is éreztem a bal szememnél."

Forrás: Jam Press Vid/Bethany Collins

Az elmozdult szem állapota másnapra tovább romlott.

"Egy nővér tapaszt adott a szememre, hogy a másikkal rendesen lássak. lletve adtak egy csomag mellbimbótakarót is, hogy azzal fedjem le a szememet, és így a másikkal rendesen lássak." - mesélte a nő.

Amikor az orvos megvizsgálta Bethany szemét, meglepődött, hiszen korábban még nem találkozott ilyen esettel. Végül diagnózisként azt állapították meg, hogy a nyomás hatására ugorhatott ki a nő szeme, de néhány hét múlva vissza fog húzódni.

„Hat hét telt el, mire a szemem visszahúzódott az arcomba, addig azt hittem, pusztulásra vagyok ítélve. A dolgok most nagyszerűek, mert van egy csodálatos kéthónapos kislányom és két normális szemgolyóm" - nyilatkozott Bethany.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.