Nem fogunk örülni annak, ami a következő napokban ránk vár: búcsút inthetünk a napsütésnek

Forrás: Shutterstock -
csapadék napsütés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn még napsütéses lesz az idő, jellemzően 20 Celsius-fok fölötti maximumokkal, a hét további részében már hűvösebb és csapadékosabb idő várható. A hét második felében hajnali fagyok ugyan már nem valószínűek, de napközben jellemzően 20, néhol 10 fok alatt alakulnak a csúcsértékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A szél több helyen élénk, néhol időnként erős lesz. A minimumok mínusz 4 és plusz 5, a maximumok plusz 19 és 24 Celsius-fok között alakulnak.
Kedden nyugat felől megnövekszik a felhőzet, többórás, szűrt napsütés az ország délkeleti felében lehet. A nap második felében főként az északi megyékben előfordulhat kisebb eső, zápor. Megélénkül, néhol megerősödik a légmozgás. Hajnalban általában plusz 1 és 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos részeken ettől több fokkal hidegebb, a vízpartokon, illetve a magasabban fekvő tájakon enyhébb lehet a reggel. A csúcsérték 20 és 25 fok között várható.

Forrás: Shutterstock


Szerdán nagyrészt erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte az északkeleti országrészben fordulhatnak elő záporok, majd délutántól délnyugat felől egyre többfelé elered az eső. Napközben nagy területen megerősödik a szél, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban plusz 1 és 10, napközben 16 és 21 fok közötti értékek várhatók.
Csütörtökön országszerte valószínű eső, zápor. A Nyugat-Dunántúlon megerősödhet a szél. A hajnali plusz 6 és 12 fok közötti értékekről délutánra plusz 10 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb értékeket.
Pénteken és szombaton is erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, zápor. Nagy területen várhatók erős széllökések. Hajnalban mindkét nap plusz 2 és 10 fok közötti értékeket mérhetnek. Pénteken délután 10 és 20, szombaton 7 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.
Vasárnap is felhős idő valószínű, de hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Elszórtan valószínű csapadék. Néhol még megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 7 fok közötti értékek várhatók. Kora délutánra 4 és 13 fok közé melegszik a levegő, északkeleten lesz a hidegebb, míg a déli megyékben a melegebb - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.