A Balatonra riasztották a vízi rendőröket: elsodort két csónakost a viharos szél

Forrás: Origo -
hullámzás vízirendőrök baleset csónakos viharos szél vízirendészet Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár fokozatosan melegszik az idő, még sok helyen számíthatunk esőre, hajnali fagyra és erős széllökésekre. A viharos időjárás nemrég kis híján tragédiát okozott a Balatonon.

A balatoni szezon ugyan még nem kezdődött el, de néhányan már kihajóztak Magyarország legnagyobb tavának vízére. Két csónakos azonban nem volt felkészülve arra, hogy az áprilisi szeszélyes időjárás akár komoly problémát is okozhat számukra. A viharos szél miatti hullámzásban a kis hajó elsodródott a parttól és a férfiak hiába eveztek, nem tudtak visszajutni a szárazföldre.

A viharos szél és erős hullámzás miatt nem tudtak kievezni a partra Forrás: Origo

A bajba jutott csónakosokat a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság siófoki munkatársai mentették ki. A férfiak elmondása szerint a balatonkenesei kikötőből elszabadult egy csónak, és egy másikkal akarták azt a partra hozni, de a szélviharban mindketten elsodródtak. Megpróbáltak a partra evezni, de túl erősek voltak a hullámok, az erejük pedig egyre csak fogyott.

A mentőakció során kiderült, hogy az egyik csónakos férfit bírság meg nem fizetése miatt körözte a hatóság, ezért a 24 éves zalaegerszegi lakost előállította a rendőrség – írja a sonline.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.