Egy nyugdíjasé lett a 3 milliárd forint, de a lottózóban ellopták tőle a nyertes szelvényt

Forrás: Shutterstock -
átverés főnyeremény szelvény lottó lottónyeremény Peter Rhodes csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hatvanéves férfi nyerte meg pár évvel ezelőtt a brit lottó főnyereményét, de nem sikerült beváltania a szelvényt, mivel állítása szerint azt a lottózóban ellopták tőle. Mivel évek óta nem tud érvényt szerezni az igazának, most ismét bíróság elé viszi az ügyet.

Peter Rhodes csak akkor játszik, ha nagyot lehet nyerni a brit lottón. Így tett 2019 őszén is, amikor feladott egy szelvényt, nem is számítva arra, hogy megnyerheti. A sorsolás után bement a lottózóba, odaadta a szelvényt az eladónak, aki behelyezte a gépbe. A rendszer minden nyereményt csengőhanggal jelez, a gép pedig most is megszólalt.

A férfinek az lett gyanús, hogy a lottózós nem volt hajlandó visszaadni neki a nyertes szelvényt. A nyugdíjas ekkor még nem tudta, hogy 6,5 millió fontot (3 milliárd forintot) nyert a lottón. Az eladó tétovázott, párat oldalra lépett és betette a pult alá a szelvényt. Előhúzott egy másikat, azt visszaadta Peternek és fizetett neki 11,40 fontot.

Közel 3 milliárd forintot nyert, de valaki más vette fel a pénzt Forrás: Shutterstock

Rhodes szinte biztos volt benne, hogy nem a saját szelvényét kapta vissza, ugyanis ő a papírt félbehajtva tette a tárcájába, amelyet viszont odaadott neki az eladó, azon nem volt hajtás. Felhívta a brit nemzeti lottótársaságot, ahol visszakövették a korábbi vásárlását; a férfi ekkor tudta meg, hogy megnyerte a főnyereményt. A több millió fontot viszont nem tudták neki kifizetni, mivel azért már jelentkeztek.

A vizsgálat és a bírósági eljárás már három éve folyik, de nem találtak csalásra utaló nyomokat. A férfi 2019 októbere óta hiába hajtja a nyereményét, nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani, hogy átverték a lottózóban és valaki más vette fel a pénzt – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.