Tizenöt év börtönbüntetést kapott egy férfi, aki megölte munkaadóját - az ítélet jogerős

Forrás: Shutterstock -
jogerős ítélet gyilkosság börtönbüntetés büntetés börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 2020-ban megölte munkaadóját, majd gázolajjal lelocsolta és felgyújtotta, ezért 15 év börtönre ítélte a gyilkost a Győri Ítélőtábla.

A táblabíróság az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék határozatát hagyta helyben a döntéssel, ám élettársának büntetését hat hónapról tíz hónap börtönbüntetésre súlyosbították bűnpártolás bűntette miatt.

A kép illusztráció. Forrás: Shutterstock

A jogerős ítélet szerint a férfi a sértett Tatabánya külterületén található lakóhelyét újította fel.
Az idős megbízó nem volt megelégedve a munkával, emiatt sértegetni, szidalmazni kezdte a munkást, aki dühös lett.

A vádlott kétszer, nagy erővel megütötte munkaadóját, aki a földre zuhant. Amikor a sértett megfenyegette támadóját, hogy hívja a rendőrséget, gyilkosa egy rozsdás szögvassal kétszer megütötte a tarkóját, amibe az áldozat belehalt.

A sértettnek többszörösen eltört az agykoponyacsontja, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét semmiképpen nem lehetett volna megmenteni.

A vádlott telefonon odahívta az élettársát, akivel felmosták a vértócsát, majd átkutatták a sértett ruháját és autóját. A férfi két mobiltelefont és több százezer forintot talált idős áldozatánál, amit eltulajdonított.
A vádlottak ezután zsákot húztak a holttestre, és kocsival a sértett egyik tanyájára vitték, ahol szemétgödörbe dobták a testet. A férfi gázolajjal lelocsolta, felgyújtotta az áldozat testét, majd földet lapátolt rá - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.