"A feleségem fején egy 5 centis nyílt seb tátongott" - részletek a dunakeszi hullámvasút-balesetről

Fotó: Csudai Sándor -
hullámvasút baleset Dunakeszi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos baleset történt a Dunakeszin tartott gyermeknapi rendezvényen. Vészfékezés miatt tört ki a hullámvasút egyik kereke, többen megsérültek. A résztvevők most beszámoltak a történtekről.

Komoly baleset történt a dunakeszi gyereknapon, amelyről először a Facebookon kezdtek terjedni információk. Egy vészfékezés miatt kitört a hullámvasút egyik kereke, a balesetben többen megsérültek. A résztvevők beszámoltak az esetről, Anikó három gyerekkel ült a hullámvasúton.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

"A gyerekek a fejükön sérültek meg, a jármű vas 'fogantyúját' fejelték le. A kislányom fejsérülést szenvedett, erős orrvérzése volt, felszakadt a szemöldöke. A keresztfiam felső fogínye sérült, ajkát elharapta, a keresztlányom pánikrohamot kapott és az orrnyerge dagadt fel. Orvosi ellátást kaptak, a váci SBO fogadta őket. A helyszínen mentő és rendőr is megjelent. Az én kihallgatásom már megtörtént, a többi érintettről nem tudok" - mondta a Blikknek a nő.

Egy apa a hullámvasút mellől nézte végig a balesetet. "Az anyósom, a fia, a menyasszonyom és a lányom ült fel a hullámvasútra. Már felvétel közben hallottam, hogy furcsa hangja van a szerkezetnek. Amikor befejeztem a videózást, láttam, hogy a középső kocsi kereke kitört. A hullámvasút ment tovább, de az emelkedőnél hirtelen megállt és visszafelé kezdett el csúszni. A kezelők is észrevették, hogy baj van. Leszállva a hullámvasútról az egyik anyuka arcát teljesen beborította a vér, a kislánya sokkos állapotban volt. A kezelő azonnal odament hozzá, leültették, próbáltak neki segíteni. A családomból nem esett senkinek sem baja, a menyasszonyom térde sérült meg egy kicsit. Sokkal rosszabb is lehetett volna, ha esetleg még egy kört megy a hullámvasút" - számolt be az apa.

"A Dunakeszi mentőállomást riasztottuk, a kiérkező mentők egy nőt és egy kislányt láttak el és szállítottak kórházba könnyebb fejsérülés miatt" - mondta az Országos Mentőszolgálat.

"A feleségem fején egy 5 centis nyílt seb tátongott, amit a sürgősségin varrtak össze. A kislányomnak nem esett baja, de beverte a fejét" - számolt be a nő férje és a kislány apukája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.