repülőgép baleset Dominikai Köztársaság repülőgép Miami
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szörnyű hétfői baleset során a Dominikai Köztársaságból Miamiba érkező, a RED Air flottájához tartozó gép futóműve leszálláskor, azaz nagyjából délután 17:30-kor meghibásodott. Ennek következtében a légijármű egy kis épületet és egy kommunikációs tornyot is átszakított, miközben végigcsúszott a kifutópályán, majd lángra kapott.

A gépen 126 utas és 11 fős személyzet tartózkodott, akik közül szerencsére senki sem veszítette életét, ám három embert kórházba szállítottak. A Szövetségi Légügyi Hivatal egyelőre nem hozott nyilvánosságra részletes információkat a baleset okairól, csak annyit közöltek a sajtóval, hogy a gép futóműve romlott el.

– mondta a gép egyik utasa, Paola Garcia a CBS Miaminak.

A balesetről több felvételt is megosztottak a legnépszerűbb közösségi oldalakon, ezeken látszik, ahogy az emberek sikítozva menekülnek a sűrű fekete füst és a tűz elől, valamint jól látható a gép szétroncsolódott orra és az összezúzott szárnyak is. A tűzoltóknak szerencsére sikerült megfékezniük a lángokat, a baleset körülményeit egyelőre vizsgálják. A repülőtér szóvivője figyelmeztette az érintetteket, hogy a járatok késnek a szerencsétlenség miatt – írja az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.