Robogós ámokfutó az M1-esen - Az idős férfi életveszélyes manővereket hajtott végre az autópályán

Forrás: Shutterstock -
autópálya idős férfi közútkezelő M1-es autópálya rendőrség robogó segédmotoros kerékpár KRESZ Magyar Közút Nonprofit Zrt. szabálytalanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindenki van tisztában a KRESZ szabályaival. Így lehet ezzel az az idős férfi is, aki segédmotoros kerékpárjával néhány napja az M1-es autópályán borzolta a szabályosan közlekedő sofőrök kedélyeit. 

„Néhány nappal ezelőtt a csornai mérnökségünk ügyelete a forgalomfigyelő kameráinkon keresztül észlelte, hogy az M85-ösről egy robogó jött fel az M1-esre Hegyeshalom irányába. A @police_hu -t azonnal értesítették kollégáink. A robogós szinte végig a leállósávon haladt, vagy autóöblökben. Kicsit elfáradt menet közben, egy idő után megállt, tornázott, nyújtózkodott, majd ment tovább. A csomópontoknál is nyugodtan ment egyenesen, de volt, hogy egy kamion majdnem elcsapta. Végül az M1-en rájött a szükség, ezért megállt, de pont akkor utolérték a rendőrök is, akik lekísérték a pályáról a leállósávon keresztül" - írja a kőzútkezelő az Instagramon.

Arról is írnak, hogy segédmotoros kerékpár nem közlekedhet autópályán és autóúton sem, a leállósávot pedig kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni, azon folyamatosan haladni tilos! Hogy ezt az idős ámokfutó tudta-e, arról nem szól a hír, de arról igen, hogy „a férfi záróvonalakon, forgalomtól elzárt területeken is végigment."

„A lényeg, hogy ne kövessétek a példáját! Autósként pedig az ilyen esetek miatt kell mindig résen lenni a gyorsforgalmi utakon (is) és figyelni, hogy le tudjuk reagálni, ha véletlenül elénk tévedne egy kósza segédmotoros. Szóval mindenki vigyázzon mindenkire, és tartsuk be a szabályokat" - kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.