Mindent vittek, ami megtetszett nekik: egy ráckevei pár sorra tört be ingatlanokba

Ráckeve betörés ingatlan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ráckevei rendőrök azonosították és elfogták azt a ráckevei párt, akik a gyanú szerint több ingatlanba bejutva mindent vittek, ami csak megtetszett nekik: több százezer forintos kárt okoztak a kilenc ingatlan tulajdonosának.

Makádtól Szigetújfaluig sorra érkeztek 2022. március és május között feljelentések a betörésekről. Hol a lakatot vágták le, hol pedig a csukott, de nem bezárt ajtón egyszerűen beosontak. Volt, hogy saját kulccsal, vagy éppen megtévesztéssel kerültek beljebb a lakásba. Nem válogattak, vittek mindent, ami elnyerte a tetszésüket és úgy vélték, pénzzé tehető: létrát, kanna benzint, vashulladékot, gáztűzhelyet, talicskát, elektronikai készülékeket egyaránt.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A ráckevei rendőrök adatgyűjtése néhány nappal ezelőtt hozott eredményt, azonosították a betöréssorozattal összefüggésbe hozható 39 éves P. Tamást és 26 éves élettársát.

A nő először csak egy „balhét" ismert be, ám a bizonyítékok hatására megeredt a nyelve és feltáró jellegű, részletes vallomást tett. Beszélt azokról a betörésekről, amiket a párja egyedül követett el, de azokat is felsorolta, amelyekben mindketten részt vettek.

A férfi egynél többet nem volt hajlandó elismerni, sőt állítása szerint a sértettel később azt is megbeszélte és bocsánatot kért, de még nem tudták rendezni a „sarukat".

A Ráckevei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a letartóztatásban lévő férfi és szabadlábon védekező társa ellen több rendbeli betörés bűntettének és több rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást - írja a Police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.