Ismét borzalmas kórokozót találtak Vuhanban

Forrás: Petrick Liu/pixabay.com -
kolera COVID-19 Vuhan koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Covid-19 megbetegedésért felelős koronavírus után most egy újabb veszélyes kórokozó jelenlétére derült fény Közép-Kína legnépesebb városában.

A Vuhan Egyetem egy kolerás esetről számolt be, melynek hallatán a kerületi egészségügyi hivatal azonnal elkezdte a minták begyűjtését és a kontaktkutatást. A fertőzést a felsőoktatási intézmény egyik diákjánál mutatták ki, ezért a hatóságok fertőtlenítés céljából be is zártak néhány létesítményt.

Vuhan Forrás: Petrick Liu/pixabay.com

A kolera a Vibrio cholerae baktérium által okozott betegség, amely fertőzött élelmiszerrel vagy vízzel terjed, heveny hasmenést okozva. Kínában viszonylag ritkának számít: márciusban egy esetet találtak, tavaly pedig ötöt. Az ázsiai ország a kolerát „A osztályú" betegségként tartja számon, amely a legerősebb minősítés – csak a bubópestis esik még ebbe a kategóriába – írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.