Csirkéből és sertésből készíti a tonhalat a Subway - állítja egy amerikai nő

Forrás: Shutterstock -
Subway csirkehús szendvics per sertéshús tonhal botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nilima Amin éveken át fogyasztotta a Subway híres tonhalas szendvicsét, ám most beperelte a céget, mivel szerinte más állatok húsából készítették az állítólagos tonhalat.

Amin megtévesztés miatt perelné a neves szendvicsezőt, mivel azt reklámozzák, hogy a termékeikben 100 százalékban tonhalat használnak, ám nyomát sem találni ennek. A nő tudományosan is bevizsgáltatta a Subway tonhalas szendvicseit, viszont az ominózus hal DNS-e helyett más állatok nyomaira bukkantak.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A labor által elemzett húsz mintából 19-ben egyáltalán nem volt kimutatható tonhal DNS-szekvencia, ellenben találtak csirkétől, sertéstől és szarvasmarhától származó molekulákat. A nő a kaliforniai fogyasztóvédelmi törvények megsértése miatt kártérítést követel.

A Subway azzal védekezik, hogy az éttermi előkészítés során a körültekintő eljárás ellenére elkerülhetetlen az úgynevezett keresztszennyeződés, valamint nem tartják megtévesztőnek, hogy a 100%-os tonhalat ígérő szendvicskrémükben található majonéz és kenyérmorzsa is – írja a Reuters.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.