Újabb részletek láttak napvilágot az olaszországi gyermekgyilkosság ügyében

édesanya Olaszország gyerekgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkit ledöbbentett a hír, hogy B. Katalin megölte kétéves kisfiát Olaszországban. A szörnyű tettre azután került sor, hogy a magyar bíróság ideiglenesen az apánál helyezte el Alexet, akivel a nő csak kéthetente három órára találkozhatott volna.

B. Katalin képtelen volt feldolgozni, hogy gyermekét el akarják venni tőle, ezért drasztikus döntést hozott: Olaszországba menekült a 2 éves Alex-szel, majd több késszúrással végzett vele. Az anya már a szeptember 25-i bírósági tárgyalás előtt szervezni kezdte a menekülést, egy olasz bántalmazott- és egyéb erőszakot elszenvedett nőket segítő szervezetnek is írt levelet.

Egy igazságügyi elmeorvosi szakértő megállapítása szerint a szörnyűség idején nem volt beszámítható állapotban, ám a gyászoló apa jogi képviselője ezt nem fogadta el, és az ügyésszel egyetértésben újabb elmeorvosi vizsgálatot indítványozott. Az anyát ezúttal egy szakértői testület vizsgálta.

Újabb részletek láttak napvilágot az olaszországi gyermekgyilkosság ügyében Forrás: Shutterstock

"Rekonstruálta B. Katalin múltját, és azt kapcsolatba hozta a minket érintő drámai eseményekkel. Ahogy pszichiátriai szempontból várható volt, mindenképpen összetett problémával állunk szembe. A szakértői testület azonban joggal tartotta a középpontban azt, hogy az anya tudatában volt-e a gyerekgyilkosságnak vagy sem" – magyarázta Massimiliano Scaringella, az apa, Juhász Norbert jogi képviselője a Borsnak.

"A szakértők úgy látták, B. a cselekmény pillanatában tisztában volt a tettével, és csupán az általános pszichés állapotával kapcsolatban állapíthattak volna meg problémákat. Ezt azonban nem tudták megtenni, mert nem tette lehetővé, hogy konkrét vizsgálatot végezzenek a cselekmény időpontjában meglévő mentális állapotára vonatkozóan. A szakértői testület arra a következtetésre jutott, hogy B. veszélyes a társadalomra. Katalin akár életfogytiglant is kaphat tettéért" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.