Napszúrásnak hitte az agydaganatát egy kétgyermekes anyuka

betegség agydaganat Napszúrás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mivel a brit Janet Sykes nagy melegben dolgozott egy vidéki vásáron, joggal feltételezte, hogy kínzó fejfájása csupán egy egyszerű napszúrás eredménye. A kórházban azonban sokkoló hírt közöltek vele.

Az édesanya idén májusban kezdte tapasztalni a panaszokat, így meglátogatta orvosát, aki beutalta MRI-vizsgálatra. Egy héttel később borzalmas hírt kapott: glioblastoma multiforme-ot, egy rendkívül agresszív, gyorsan terjedő daganatot fedeztek fel az agyában. Legfeljebb öt évet jósoltak neki a szakemberek, akik jelenleg azért küzdenek, hogy Janet minél tovább gyermekei mellett maradhasson.

Már átesett egy műtéten, mely során a daganat felét eltávolították – a nagyobb mértékű beavatkozást sajnos a 44 éves nő kognitív funkciói is megsínylették volna. Jelenleg sugár- és kemoterápiával kezelik Janetet, aki a Mirrornak azt mondta, jól van, bár férjével együtt szörnyen embert próbáló volt számukra gyermekeiknek beszélni a betegségéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.