Elsüllyedt egy kirándulóhajó a magyarok kedvenc üdülőhelyén: negyvenen utaztak rajta

Horvátország Split kirándulóhajó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsüllyedt vasárnap hajnalban egy turistákat szállító kirándulóhajó a horvátországi Split kikötőjében, miután az ittas kapitány nekivezette a járművet a partnak kikötés közben - adta hírül a HRT horvát televízió a honlapján.

A balesetben nem esett baja senkinek, de félő, hogy az elsüllyedt hajó szennyezést okozhat a kikötőben. A tűzoltóság elkerítette az incidens helyszínét, hogy elejét vegyék annak, hogy üzemanyag szivárogjon a tengerbe a hajóból. A hatóságok dolgoznak azon, hogy az elsüllyedt hajótestet mielőbb felszínre hozzák.

A Slobodna Dalmacija című horvát lap szerint a baleset egy hajóknak fenntartott, forgalmas üzemanyagtöltő-állomás közvetlen közelében történt.

A 21 méter hosszú Morska vila nevű kirándulóhajó Ciovo szigetről tartott Splitbe, ötvenen utaztak rajta. A rendőrség őrizetbe vette a hajó 44 éves kapitányát, akinek vérében alkoholt mutattak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.