Sok telefonon ott lehetnek ezek a csaló alkalmazások: töröld, ha nálad is megtalálhatóak

Forrás: AFP=Imaginechina/Da Qing -
mobilapp telefonos applikáció csaló alkalmazások csalók App Store iPhone Apple
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számtalan formája létezik az internetes átverésnek, melyek segítségével személyes adatokat és pénzt is kicsalhatnak a gyanútlan emberektől. A lopás történhet üzenetben, vagy mobilappon keresztül is.

Ezek a veszélyes, csaló alkalmazások nemcsak a Google Play Áruházában, hanem a konkurens applikációi között is megtalálhatók. Az iPhone App Store-jában is szerepel több problémás termék, melyekre már korábban felhívták az Apple figyelmét. A cég azonban nem tüntette el az összes, veszélyesnek titulált programot.

Illusztráció Forrás: AFP=Imaginechina/Da Qing

A problémás appokat úgy tervezték, hogy pénzt csaljanak ki a felhasználóktól, és kamu értékelésekkel igyekeznek ezeket minél jobb színben feltüntetni. A Bors szerint a tavasszal bejelentett alkalmazások közül sok még most is letölthető az App Store-ból. Ha ezek közül valamelyik, vagy akár több is megtalálható a telefonodon, mindenképp töröld.

Az alkalmazások listáját ide kattintva találjátok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.