Veszélyes honlap terjed: aki ott belép, elveszítheti minden pénzét

Fotó / 123RF -
átverés veszély veszélyes honlap Budapest Bank MKB Bank bank Magyar Bankholding Zrt. adathalászat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Adathalász csalók hozták létre azt a weboldalt, ami súlyosan megkárosíthatja a gyanútlan és óvatlan számlatulajdonosokat. Az egyik vezető bankszolgáltató ezért közleményt adott ki az ügyben.

Március végével egyesült a Budapest Bank és az MKB Bank. A fúziót használják ürügyként azok a csalók, akik üzenetben kérik a két megnevezett bank ügyfeleit, hogy az átállás miatt adják meg személyes-, valamint számlaadataikat – közölte a hírt az MTI-vel a Magyar Bankholding.

Az adathalászok jellemzően hamis e-mail üzenetben, a bank nevében keresik meg a számlatulajdonosokat. A vállalat arra kéri a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfeleit, hogy soha, semmilyen körülmények között ne adják meg banki azonosítóikat, jelszavaikat, számlaadataikat e-mailben.

Fotó / 123RF

A csalók jellemzően arra kérik az ügyfeleket, hogy az általuk megadott linken jelentkezzenek be az internetbank fiókjukba, és ott adják meg az adataikat. Az e-mailekben található internetes oldalra vezető link megtévesztésig hasonlít a bank internetbankjának hivatalos bejelentkező felületére. A jelszavak és kódok így a csalók birtokába kerülhetnek, amelyeket felhasználhatnak banki tranzakciók kezdeményezéséhez – írja az MTI.

A közleményben felhívták a figyelmet: az MKB Bank sosem kéri az ügyfeleit az MKB Bank és a Budapest Bank egyesülésére hivatkozva, hogy az emailben szereplő linken keresztül lépjenek be az internetbankba. Fontos, hogy minden belépés az MKB Bank oldaláról történjen.

A személyes adataink védelme kiemelten fontos most, hogy szinte minden tranzakciót az interneten keresztül bonyolítunk. A vásárlásaink zömét a neten intézzük, ezért érdemes minden esetben körültekintőnek lenni. Hogyan vásárolj biztonságosan a neten? Itt van néhány tipp hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.