Megszűnik a hőség: már tudni, mikor enyhül a kánikula

Forrás: Shutterstock -
kánikula időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak pár forró napot kell kibírni és itt a hidegfront. 

Péntek


Eleinte fátyol-, majd gomolyfelhők jelennek meg a sok napsütés mellett. Estétől elszórtan fordul elő zápor, zivatar. 31 és 38 fok között alakul a hőmérséklet, délen már forróság lesz. A délkeleti szél megélénkülhet.

Szombat


Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen várható eső, zápor, zivatar. Főleg a Tiszántúlon alakulhat ki heves zivatar felhőszakadással, jégesővel. 27 és 37 fok között változik a hőmérséklet. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen megerősödik.

Forrás: Shutterstock

Vasárnap


Északkeleten még lesznek borongós tájak szórványos záporokkal. Az ország nagy részén ugyanakkor már napos, gomolyfelhős idő valószínű. Még gyakran lesz erős, olykor viharosaz ÉNy-i szél. Felfrissül a levegő: délután 23 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet, a hőség megszűnik.

Hétfő


Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Északon, északnyugaton elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk. 30 fok köré melegszik a levegő.

Kedd és szerda


Sok napsütés, ismét igazi strandidő várható. A hőmérséklet ismét emelkedik, visszatér az országos hőség 32-37fokkal - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.