Azt hitték, stresszes, pedig agydaganata volt az édesanyának

Forrás: Shutterstock -
betegség agydaganat kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 34 éves brit anyát azzal akart nyugtatni a háziorvosa, hogy csak kimerült, ezért pihenésre van szüksége. Hayley Bracken azonban sejtette, hogy ennél sajnos komolyabb probléma áll a panaszai hátterében.

Hayley 2019-ben kezdte először tapasztalni szokatlan tüneteit. Absence-rohamai, azaz kihagyásos rohamai voltak, melyek során olyasmiket hallott, amik valójában nem hangzottak el, illetve percekig tartó emlékezetkieséseket tapasztalt.

Forrás: Shutterstock

– mesélte a nő a Mirrornak.

Egy MRI-vizsgálat végül rávilágított, hogy Hayley-nek hatalmas daganat nőtt az agyában, melynek 90%-át műtéti úton sikerült eltávolítani. Az asszony azóta is a rákkutatás fejlesztéséért tevékenykedik a Brain Tumor Research nevű jótékonysági szervezeten belül; többek között azt szeretné elérni, hogy a jelenlegi diagnosztikai és kezelési módszerek mellett más opciók is elérhetőek legyenek a páciensek számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.