"Szenvedett, most már békében van" - harcos kisfiától búcsúzott a gyászoló apa

Forrás: Shutterstock -
halál kisfiú anya apa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 33 éves férfit élete legnehezebb döntése elé állították az orvosok: szerelmét vagy gyermekét mentsék meg, ha baj történne?

A 33 éves Michael Gerry Fotheringham McConnel és szerelme, Stephanie Brown megpróbáltatásai akkor kezdődtek, amikor a nő teherbe esett, ugyanis mindössze 18 hetes várandós volt, amikor lekezdett szivárogni a magzatvize. Kiderült, hogy a kicsi tüdeje túl kicsi, ezért a szülőket felkészítették arra, hogy gyermekük valószínűleg nem tud majd teljes életet élni.

Hat hét múlva azonban beindult a szülés, az orvosok pedig felkészülve a legrosszabb eshetőségre megkérdezték az apától, hogy a feleségét vagy a gyermekét mentsék-e meg, ha arra kerülne a sor.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

"Megrémültem, amikor megláttam ezeket az embereket. Az arcukról sütött a szerelmem állapotának a súlyossága. Amikor megtudtam, hogy a feleségem élete veszélyben van, a szívem megfagyott. Abban a pillanatban csak az érdekelt, hogy ő jól legyen. Mindenki szkeptikus volt a túlélésével kapcsolatban. Különösen azért, mert a születése előtti hetek nagyon megterhelték Stephanie szervezetét. Életem legrosszabb és legijesztőbb időszakát éltem át. Nagyon sokan voltak a műtőben, és a szívem végig a torkomban dobogott" - mondta a férfi. Kisfiuk 2021 novemberében született, majd július 24-én édesanyja karjaiban békésen elhunyt.

"A fiam, Mickey Robert Gerry Fotheringham McConnell elhunyt. Hosszú és bonyolult harcot vívott, békésen és fájdalommentesen halt meg az édesanyja karjaiban. Ő volt a legfényesebb csillag, akit valaha ismertem, soha nem fogom elfelejteni. Ő tényleg egy harcos volt. Szenvedett, most már békében van, ragyogj fényesen, kicsi harcosom. Nyugodj békében, gyönyörű fiunk" - idézi a Bors az apát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.