Közleményt adott ki a BKK: így változik a budapesti közlekedés a következő napokban

Forrás: shutterstock -
BKK lezárás Budapest augusztus 20. közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már mától forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt Budapesten.

A közösségi közlekedést is érintő változásokról a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) folyamatos tájékoztatást ígért.

Közleményük szerint a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és Margit híd között hétfőtől egy teljes hétre (augusztus 22. reggel 6 óráig), valamint augusztus 22. és 25. között minden éjszaka 22 óra és másnap reggel 6 óra között zárják le.

A pesti alsó rakpartot a Lánchíd és Közraktár utca között péntekig minden éjszaka, majd péntek 20 órától augusztus 22-én 6 óráig, valamint augusztus 22-én 22 óra és másnap reggel 6 óra között zárják le.

A budavári ünnepi rendezvény miatt is egy héten át tartó folyamatos korlátozások lesznek: a Tárnok utca végig zárva lesz, a Dísz tér felől nem lehet behajtani a Vár területére.
Lezárják továbbá a Lánchíd utcát szerda 6 órától várhatóan augusztus 22-e 22 óráig, továbbá az Andrássy utat a Kodály köröndnél szerdán és csütörtökön 22 órától következő nap 4 óráig.

Képünk illusztráció. Forrás: shutterstock

A korlátozások a 16A és a 116-os autóbusz, a 916-os éjszakai járat, a 105-ös, a 178-as, 109-es, a 979-es és a 990-es buszok, továbbá a 41-es, a 19-es, a 2-es, a 2B és a 2M villamosok közlekedését érintik.
Az augusztus 20-án érvényes további korlátozásokról és közlekedési rendről a BKK a hétre ígért részletesebb tájékoztatást - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.