"Te leszel a következő" - megfenyegették J.K. Rowlingot a Rushdie elleni támadás után

fenyegetés J.K. Rowling támadás Salman Rushdie
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
J.K. Rowling egy posztban írt arról, hogy elítéli a Salman Rushdie ellen történt támadást, majd egy pakisztáni férfi életveszélyesen megfenyegette a kommentszekcióban. 

Ahogy mi is megírtuk, a 75 éves szerzőt egy nyilvános eseményen tartott pódiumbeszélgetésen érte a támadás a New York-i Chautauqua Intézetben; az eseményen az üldöztetésnek kitett írók helyzetéről volt szó. Rushdie-t a fején és a hasán érték a késszúrások, az AP hírügynökség helyszínen tartózkodó riportere 10-15 szúrásról számolt be. Az író azóta jobban van, már levették a lélegeztetőgépről.

A megtámadott író mellett J.K. Rowling is kiállt. Hivatalos Twitter-oldalán osztott meg egy posztot, amiben leírta, hogy sokkolták a történtek, elítéli a támadást, és bízik abban, hogy Rushdie hamarosan felépül. Egy pakisztáni kommentelő életveszélyes fenyegetéssel válaszolt a posztra:

"Ne aggódj, te leszel a következő!" - írta. A rendőrség ezt követően kijelentette, hogy alaposan kivizsgálják az ügyet - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.