Országos Mentőszolgálat életmentés mentők újraélesztés bokszklub bokszoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán este bokszklubjában lett rosszul az a sportoló, akinek hosszasan küzdöttek az életéért a mentősök. A férfi először csak furcsán érezte magát, majd miután kiment a mosdóba, ott összeesett.

A harmincéves férfi szerda este edzés közben lett rosszul az egyik fővárosi bokszklubban. A sportoló a mosdóban vesztette el az eszméletét, társai pedig azonnal a segítségére siettek és hívták a mentőket. A rutinos mentésirányítónak köszönhetően a telefonáló bokszolók megvizsgálták a fiatalembert, aki ekkor már nem lélegzett.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A telefonon kapott utasítások szerint azonnal megkezdték az újraélesztést, a mentésben pedig az egész terem segédkezett, és egymást váltva küzdöttek bajba jutott társuk életéért. A mentősök percek alatt a helyszínre értek és emelt szinten folytatták az újraélesztést. A szakemberek hosszasan küzdöttek a harmincéves férfi életéért, és az időben megkezdett mellkasi nyomásnak hála, sikerült stabilizálni a bokszoló állapotát – írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Tudod, hogyan kell újraéleszteni? Ebben a cikkben összeszedtük a fontos tudnivalókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.